Συνέντευξη Βασίλη Μπαλάφα στην Τζένη Σουκαρά

𝚺𝚼𝚴𝚬𝚴𝚻𝚬𝚼𝚵𝚮 𝚺𝚻𝚮 𝚻𝚭𝚬𝚴𝚮 𝚺𝚶𝚼𝚱𝚨𝚸𝚨 – 𝟗/𝟖/𝟐𝟎𝟐𝟑

✅ Αν κάποιος μου ζητούσε να ακούσει ένα και μόνο ένα ηχητικό μέχρι τις εκλογές, τότε θα επέλεγα τη συγκεκριμένη συνέντευξη που έδωσα χτες στη Σουκαρά Τζένη και τον Just Radio 96.4.

✅ Ο λόγος είναι γιατί περιέχει συγκεκριμένους αριθμούς, δείκτες μετρησιμότητας, τρόπους αποτίμησης τουριστικού προϊόντος, στρατηγική στόχευση, χρήση θεσμικών εργαλείων και ευρωπαϊκών αξόνων χρηματοδότησης.

✅Προς διευκόλυνσή σας, παραθέτω ακολούθως κάποια συγκεκριμένα στοιχεία που κατά κύριο λόγο προέρχονται από πρόσφατη μελέτη του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών :

➡ 1. ΦΕΚ Α 101 24-5-2020 Ν. 4688 “Ειδικές μορφές τουρισμού, διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη και άλλες διατάξεις”.

➡ Ο λεγόμενος «καταδυτικός τουρισμός» αριθμεί πάνω από οκτώ εκατομμύρια τουρίστες παγκοσμίως. Από αυτά τα οκτώ εκατομμύρια, τα τέσσερα βρίσκονται στην Ευρώπη.

➡ Υπάρχουν 25 εκατομμύρια πιστοποιημένοι αυτοδύτες στον κόσμο, 4 εκατομμύρια είναι Ευρωπαίοι, ενώ τα 3 εκατομμύρια από αυτούς επιλέγουν μεσογειακούς προορισμούς για τις καταδύσεις τους.

➡ Ο τζίρος των Ευρωπαίων αυτοδυτών αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ το χρόνο. Θα μπορούσαν ωστόσο να είναι πολύ περισσότεροι όπως εκτιμούν οι ειδικοί, αν είχαν δημιουργηθεί καταδυτικά πάρκα, θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές και υποβρύχια μουσεία.

➡ Η Μάλτα έχει 50 καταδυτικά κέντρα, 20% των τουριστικών αφίξεων είναι δύτες και οι καταδυτικές δραστηριότητες συνεισφέρουν στο 27% του ΑΕΠ της χώρας.

➡ Ο μέσος όρος παραμονής στη Μάλτα είναι 8 ημέρες, η τουριστική περίοδος διαρκεί από το Μάιο ως τον Οκτώβριο -αν και αρκετοί τουρίστες επιλέγουν τους χειμερινούς μήνες- και η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη είναι άνω των 600 ευρώ.

➡ Στα νησιά Mendes στην Ισπανία, φιλοξενούνται 50.000 δύτες το χρόνο.

➡ Στο Σαρμ Ελ Σέιχ στην Αίγυπτο, υπάρχουν 40 καταδυτικά κέντρα, 300 σκάφη και 20.000 κλίνες που εξυπηρετούν καθημερινά 6.000 δύτες, οι οποίοι αποφέρουν 36 εκατ. ευρώ ετησίως.

➡ Στην Κροατία καταγράφεται αύξηση της τάξης του 270% στον τουρισμό που αναζητά την καταδυτική δραστηριότητα.

➡ Στην Κύπρο δραστηριοποιούνται 50-54 καταδυτικά κέντρα με αποτίμηση μόνο για το 2017 50.000 τουρίστες που έκαναν τουλάχιστον 1 κατάδυση και 25-30.000 έμπειρους δύτες που επισκέφτηκαν το νησί πραγματοποιώντας κατά μέσο όρο 3-6 καταδύσεις.

➡ Η Τουρκία προχώρησε στη σκόπιμη βύθιση ενός Airbus Α330 σε βάθος 30 μέτρων στο Βορειοδυτικό Αιγαίο στην επαρχία της Ανδριανούπολης, προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού.

✅ Αυτό κυρίες και κύριες σημαίνει μετρησιμότητα και αποτίμηση και όχι το πόσες φορές θα βγάλουμε τη μούρη μας στον Αυτιά πληρώνοντας μάλιστα και από πάνω.

✅ Απέναντι στη χλεύη των αδαών, των ενεργούμενων και των πληρωμένων “εθελοντών”, ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ με προτάσεις, στρατηγική στόχευση, συγκεκριμένα νούμερα.

‼ Παρακαλώ ακούστε πολύ προσεκτικά τη συγκεκριμένη συνέντευξη ‼

#VBalafas #DimosKorinthion #DimosKorinthionOfficial #VforVictory #pnoidimiourgias

By Συντάκτης

ΣΧΕΤΙΚΑ