Τζώρτζια Κεφαλά: Από τους Μπλε στα έδρανα της Βουλής

Η νέα Βουλή ορκίστηκε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου και μεταξύ των πιο εκκεντρικών εμφανίσεων ήταν εκείνη της Τζώρτζια Κεφαλά. Η τραγουδίστρια που μάθαμε από τους «Μπλε» από την πρώτη της μέρα στο κοινοβούλιο, κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα.

Στην ορκωμοσία των βουλευτών, η Τζώρτζια Κεφαλά που εκλέχθηκε με την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, φόρεσε ένα βαθύ ντεκολτέ με κυρίαρχο χρώμα το πράσινο και μαύρες λεπτομέρειες.

Τις τελευταίες ώρες όμως η τραγουδίστρια και Βουλεύτρια της Πλεύσης είναι το πρόσωπο της ημέρας κι ο λόγος; Το άκρως προσβλητικό σχόλιο που έκανε ο Θάνος Τζήμερος σχετικά με την εμφάνισή της στην ορκωμοσία της νέας Βουλής.

«Η απορία είναι γενικότερη: μια γυναίκα που θέλει να την εκτιμούν για την προσωπικότητά της, το πνεύμα της, την καλλιέργειά της κ.λπ. γιατί βγάζει το μισό (ή και παραπάνω) β*ζί σε κοινή θέα; Τι ακριβώς θέλει να εκφράσει; Σε ποιους απευθύνεται;» έγραψε ο Θάνος Τζήμερος στο Twitter ανεβάζοντας τη φωτογραφία με την Τζώρτζια Κεφαλά.

Η απάντηση στον Θάνο Τζήμερο

Η βουλευτής της κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» απάντησε με βίντεο στο Facebook:

«Θέλω να σας πω το εξής…Εγώ μεγάλωσα δίπλα στη Βουλή, έκανα τις βόλτες μου στον Εθνικό Κήπο, έκανα πατίνια έξω απ’ τη Βουλή και μεγάλωσα στην Κουμπάρη 5 σαν παιδάκι γονιών θυρωρών. Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη που ένα παιδάκι μπορεί να κάνει αυτή τη διαδρομή και να καταλήξει εδώ.

Από το να κάνει πατίνια 17 χρονών έξω από τη Βουλή, χωρίς κανέναν θείο στην Κορώνη, καταφέρνει να μπει μέσα στη Βουλή και να λέει τη γνώμη του. Αυτό είναι το εξαιρετικό με τη Δημοκρατία και εκεί θα πρέπει να σταθούμε, στη Δημοκρατία. Σας ευχαριστώ όλους», αναφέρει στο βίντεο της η Τζώρτζια Κεφαλά.

Και συμπλήρωσε στη λεζάντα της ανάρτησής της: «Κάποια στιγμή, αργά και βασανιστικά ίσως, ο κόσμος μέσα και έξω απ’ τη Βουλή θα σταματήσει να υποκρίνεται. Ο καθένας θα κάνει το υπέροχο ταξίδι της ζωής του με τον τρόπο που επιθυμεί και θα ψάχνει τον εαυτό του χωρίς να κρίνει τους άλλους. Αυτόν τον κόσμο ονειρεύομαι. Το αν τα κίτρινα ξυρισμένα μαλλιά, το ντεκολτέ ή τα γυαλιά προσθέτουν ή αφαιρούν σοβαρότητα το αφήνω στα υπέροχα μυαλά σας».

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fgeorgia.kefala.1%2Fvideos%2F1261157447865381%2F&show_text=false&width=267&t=0

Η Τζώρτζια Κεφαλά, μετά την επίθεση που δέχθηκε στα social media από τον Θάνο Τζήμερο για την εμφάνισή της στην ορκωμοσία της Βουλής μίλησε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα».

Η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας αποκάλυψε πως ο πολιτικός μετά τις αναρτήσεις της έστειλε μήνυμα, όπου συνεχίστηκε η επίθεση.
«Για μένα ήταν κάτι αναμενόμενο όλο αυτό. Είναι κάτι που αντιμετωπίζω σε όλη μου τη ζωή σε όλους τους χώρους και ήμουν αρκετά προετοιμασμένη, τουλάχιστον ψυχολογικά. Αυτό που με συγκινεί ιδιαίτερα, είναι η υπεράσπιση του κόσμου και λέω με συγκινεί γιατί δεν έχει τόση σημασία το πρόσωπό μου αλλά το να φύγουμε από την υποκρισία και τον κομφορμισμό σε όποιον χώρο και αν είναι αυτό. Πρέπει να μπαίνουμε ολόκληροι σε όλους τους χώρους, τους εκπροσωπούμε ολόκληροι και να βγάζουμε την αλήθεια μας», είπε αρχικά η Τζώρτζια Κεφαλά.

«Νομίζω ότι όλη η εμφάνισή μου τούς ήταν ξένη και δυσάρεστη. Και όλο αυτό που είμαι ενδεχομένως, γιατί εγώ φέρνω μια φωνή ανθρώπων που δεν έχουν ακουστεί ποτέ μέσα στη Βουλή. Υπάρχει ένα πολύ περίεργο κλίμα που έχει να κάνει με τη σοβαρότητα και την αποστασιοποίηση του ενός από τον άλλον που εγώ δεν έχω συνηθίσει όταν συναντιέμαι με ανθρώπους. Συναντιόμαστε και αγκαλιαζόμαστε. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μια άλλη στάση που κι αυτό ψευδώς φαίνεται σαν μια στάση σοβαρότητας… Μέσα στη Βουλή θα έπρεπε να υπάρχουν άνθρωποι που συζητούν για το μέλλον των άλλων ανθρώπων. Τώρα, το πως θα το κάνουν αυτό, αν χαμογελούν ή όχι ή το αν δίνουν ή όχι το χέρι, είναι κάτι άλλο… Μπορεί να μη θεωρούμε φυσιολογικό το να μπει κάποιος άνθρωπος περίεργα ντυμένος μέσα στη Βουλή αλλά θεωρούμε φυσιολογικό να σταυροκοπιέται κάποιος από την αρχή μέχρι το τέλος».

Στη συνέχεια η Τζώρτζια Κεφαλά αναφέρθηκε στα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Θάνο Τζήμερο αποκαλύπτοντας πως σε αυτά συνέχισε την ανάρτησή του.

«Είχαμε μια έντονη μηνυματογραφία μετά. Επικοινωνήσαμε και ειπώθηκαν πράγματα που θα ήθελα να τα θέσω μέσα στη Βουλή. Θα τα μάθετε εν καιρώ. Εκείνος μου έστειλε πρώτος μήνυμα. Συνέχισε την ανάρτησή του σε προσωπικά μηνύματα. Καταλήξαμε γιατί εγώ ήμουν πολύ ευγενική απέναντί του. Κάποια στιγμή πολύ ήρεμα και ωραία κλείσαμε τη συζήτηση. Ειπώθηκαν πολύ σοβαρά πράγματα. Το σεξιστικό ήταν μόνο η αρχή. Ένα σάπιο σύστημα και μια σάπια νοοτροπία κρύβεται πίσω από τέτοιες αντιλήψεις», αποκάλυψε η βουλευτής.

Η ροκ μπαλαρίνα των Μπλε

H Tζώρτζια Κεφαλά έγινε γνωστή λόγω της συμμετοχής της στο πολύ γνωστό συγκρότημα Μπλε στο οποίο έδωσε τη φωνή της αντικαθιστώντας τη Θεοδοσία Τσάτσου μετά την επιλογή της τελευταίας να αποχωρήσει.

Η «ροκ μπαλαρίνα», όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί την Τζώρτζια ο Νίκος Πορτοκάλογλου, θυμάται πότε την ανακάλυψαν οι ΜΠΛΕ και πώς η ίδια κατάφερε να δώσει στο συγκρότημα τον δικό της χαρακτήρα, όταν αντικατέστησε τη Θεοδοσία Τσάτσου: «Ήμουν πεπεισμένη ότι θα γινόταν κάτι καλό με τα παιδιά, είχα ένστικτο… Όλοι οι υπόλοιποι μου έλεγαν να το σκεφτώ λίγο καλύτερα. Ακόμα και στην εταιρεία όταν πήγα, στην πρώτη συνάντηση, μου είπαν ότι πρέπει να μην καταλάβει κανείς ότι έφυγε η Θεοδοσία! Έκπληκτη απαντάω ότι, εντάξει, μπορώ να κάνω μαγικά, αλλά όχι τόσο μεγάλα…». Με χιούμορ τονίζει: «Είμαι μια ροκ μαμά που ζυμώνω καταπληκτικά και όλοι με φαντάζονται να χορεύω, ακόμα και όταν πλένω πιάτα».

«Η αλήθεια είναι ότι η μπάντα άφησε το στίγμα της στην ελληνική μουσική σκηνή και ήταν ένα από τα λίγα ροκ συγκροτήματα τα οποία έφτασαν στα όρια του mainstream σκηνής.» έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της στο παρελθόν.

Από τους Μπλε…στη Βουλή

Η Τζώρτζια Κεφαλά κατάφερε τελικά να εκλεγεί με το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Τι λέτε λοιπόν να βάλουμε λίγο rock ‘n’ roll στη Βουλή; Λίγο τούλι και αρβύλα, βρε αδερφέ… και συνέπεια όμως», είχε δηλώσει στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της με την Πλεύση Ελευθερίας.

Στις πρώτες εκλογές που έγιναν τον Μάιο, ήταν δεύτερη σε σταυρούς πίσω από την Αριστέα Γεωργοπούλου στην εκλογική περιφέρεια Β’2 του Δυτικού Τομέα Αθηνών. Στις εκλογές του Ιουνίου όμως βρέθηκε στη πρώτη θέση της λίστας οπότε και εξελέγη.

Μιλώντας στην Espresso η Τζώρτζια Κεφαλά πώς έγινε η πρόταση από τη Ζωή Κωσταντοπούλου.

«Η Ζωή είναι από τους ανθρώπους που δίνουν χώρο στους άλλους. Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου εμπειρία. Από τη στιγμή που έχεις κερδίσει τον σεβασμό της, θα έχεις μια ωραία σχέση.

Στη συνέχεια κάναμε λίγη παρέα και με κάλεσε να μιλήσουμε για τις γυναίκες μετά την υπέροχη παράσταση του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν» – Υπόγειο, «Ελευθερία στη Βρέμη». Εκεί ήρθαμε ακόμα πιο κοντά και έγινε η πρόταση, την οποία αποδέχτηκα με χαρά και εμπιστοσύνη.» εξομολογήθηκε.

Facts για τη ζωή της

  • Γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου του 1971 στην Αθήνα και έχει καταγωγή από την Πάρο.
  • Έκανε σπουδές στον χορό αλλά δεν πήρε το πτυχίο της, καθώς στην πορεία κατάλαβε ότι το τραγούδι είναι αυτό που την εκφράζει πιο πολύ.
  • Το 1992 έπαιξε στους “Δαίμονες” με την Άννα Βίσση και μετέπειτα συμμετείχε σε μία μουσική παράσταση με την Μαρινέλλα.
  • Το 1994 έκανε την πρώτη δισκογραφική της δουλειά με τον Μίμη Πλέσσα και τον Γιώργο Χατζηνάσιο και το 1995 συμμετείχε στην μουσική παράσταση της Ευρυδίκης με τίτλο “Ό,τι με αγγίζει”.
  • Οι Μπλε δημιουργήθηκαν το 1996 στη Θεσσαλονίκη και κατάφεραν να συνδυάσουν ποπ-ροκ στοιχεία με έντονες πινελιές από μπλουζ, φανκ αλλά και τζαζ, ενώ ταυτόχρονα σημείωσαν αξιοπρόσεκτη εμπορική επιτυχία.

Η προσωπική ζωή

Η Τζώρτζια Κεφαλά έχει δυο γιους, τους οποίους απέκτησε σε μικρή ηλικία και κάνουν σπάνια δημόσιες εμφανίσεις μαζί. Έχει επιλέξει να μην τους εκθέτει στα φώτα της δημοσιότητας.

Τελευταία φορά που την είδαμε με τον ένα από τους δύο γιους της ήταν πριν ένα χρόνο στην επίσημη πρεμιέρα “Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι” στο Θέατρο Κάππα.

Το εκκεντρικό της στυλ

Από την πρώτη στιγμή που τη γνωρίσαμε καταλάβαμε πως έχουμε να κάνουμε με μια από τις πιο ανατρεπτικές παρουσίες της ελληνικής μουσικής σκηνής. Αλλά και τις πιο ενδιαφέρουσες. Από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως μια εκκεντρική τραγουδίστρια και γυναίκα που ξεχωρίζει για τα πολλά τατουάζ, τα extreme χτενίσματα και το gothic ντύσιμο της. Βεβαίως και για τη φωνή της.

Δείτε μερικές εμφανίσεις της

Η απώλεια του βαφτισιμιού της

Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2022 το πανελλήνιο σόκαρε η είδηση του θανάτου του ορειβάτη Ερμή Θεοχαρόπουλου στα Τζουμέρκα. Ο 21χρονος ορειβάτης έχασε τη ζωή του μετά από πτώση σε δύσβατη χαράδρα των βουνών στα Τζουμέρκα.

Η Τζώρτζια Κεφαλά ήταν η νονά του άτυχου Ερμή και μέσα από ένα βίντεο που είχε αναρτήσει τότε στα social media μίλησε για το «πνευματικό της παιδί».

Στο βίντεο της δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα λάθη που όπως είπε έγιναν κατά την προσπάθεια διάσωσής του και ενώ ήταν παρόντες οι γονείς του οι οποίοι έτρεξαν πρώτοι στο σημείο όπου είχε γίνει το ατύχημα.

«Η γραφειοκρατία και η κωλυσιεργία πραγματικά με εξαντλούν ακόμα και τώρα. Πίστευα επίσης, λανθασμένα, πως είναι δουλειά άλλων η οργάνωση της ζωής μας. Όλα αυτά μέχρι πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, όταν ο βαφτισιμιός μου Ερμής Θεοχαρόπουλος έχασε τη ζωή του στα βουνά των Τζουμέρκων από σωρεία παραλείψεων και ελλείψεων, αφού αιμορράγησε στο βουνό για πέντε ατελείωτες ώρες μπροστά στα μάτια των γονιών του.

Αυτό το γεγονός με σημάδεψε βαθιά και, ύστερα από διαμαρτυρία των γονιών του, αλλά και πολλών άλλων, έφτασε το θέμα στη Βουλή με ένα προτεινόμενο νομοσχέδιο για τη σύσταση εναέριας διάσωσης. Αυτό έδειχνε για ακόμα μια φορά τη δύναμη του πολίτη εν τη ενώσει. Κατάλαβα πως, όταν παλεύεις για έναν σκοπό, υπάρχει περίπτωση να ακουστείς.» εξομολογήθηκε πρόσφατα η ίδια στην εφημερίδα Espresso.

By Συντάκτρια

ΣΧΕΤΙΚΑ