Δημήτρης Πιστεύος: Κάθε μέρα παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

🌍 Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, αλλά στην πραγματικότητα θα έπρεπε να γιορτάζεται κάθε μέρα.

🌳 Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κρατάμε διαρκώς στην μνήμη μας, ως υπενθύμιση, την ανάγκη προφύλαξης και διασφάλισης της υγείας του πλανήτη μας.

🌳 Μόνο έτσι θα θυμόμαστε πως το περιβάλλον δεν το κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, αλλά το έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας!

♻️ Περισσότερη ανακύκλωση, καλύτερη διαχείριση των υδατικών πόρων, λιγότερη κατανάλωση ενέργειας είναι δράσεις που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας.

✅ Αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να ενσωματώσει τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης στα σχέδια διοίκησης και ανάπτυξής της.

Δεδομένου ότι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος συμπίπτει και με την εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι μια καλή αφορμή να δούμε όλοι το περιβάλλον με πνεύμα συνεργασίας, σε κάθε ενέργεια που απαιτείται για τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία του.

🔰 Ιδιαίτερα εμείς εδώ στον Δήμο Σικυωνίων, που έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε έναν υπέροχο τόπο, οφείλουμε να έχουμε και την ανάλογη ευαισθησία που απαιτείται.

🟢 Η μάχη για το περιβάλλον είναι η μάχη της ζωής μας, μια μάχη που ΠΡΕΠΕΙ να την κερδίσουμε!

Το Άγιο Πνεύμα ας μας φωτίσει!

#περιβάλλον#παγκοσμιαμεραπεριβαλλοντος#worlddayenvironment#Δήμος_Σικυωνίων#Πιστεύος_Περιβάλλον#Pistevos#Πιστεύος#dimossikyonion#Dimos_Sikyonion#Βιώσιμο_μέλλον

By Συντάκτρια

ΣΧΕΤΙΚΑ