To deal στα Media: Μπάκος-Καϋμενάκης αγοράζουν site!

Μια μεγάλη συμφωνία με τις ευλογίες του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και με τη σφραγίδα της συζύγου του ,Μαρέβας, βρίσκεται σε φάση υλοποίησης με τους πρωταγωνιστές να έχουν δώσει τα χέρια και με τις βασικές λεπτομέρειες να έχουν επιλυθεί.

Η ιστοσελίδα iefimerida.gr του Χρήστου Ράπτη, το website protothema.gr και  εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», αλλάζουν χέρια. Νέος ιδιοκτήτης είναι ο όμιλος Μπάκου – Καϋμενάκη οι οποίοι τα δύο τελευταία χρόνια φρόντισαν να χτίσουν λιθαράκι – λιθαράκι το νέο μιντιακό group στην Ελλάδα.

Αγόρασαν το κανάλι «Action 24» και τον τηλεοπτικό χρόνo του «Attica TV» αλλά και διασφάλισαν την ιδιοκτησία του Flash.gr.

Όλα αυτά ήταν η αρχή, αφού ως φαίνεται με τις ευλογίες της οικογένειας Μητσοτάκη, το group Μπάκου – Καϋμενάκη, αποφάσισε να εισέλθει στα σοβαρά και με αξιώσεις στον κόσμο των ελληνικών Media.

Το ρεπορτάζ είναι πλούσιο και αρχίζει πριν από λίγους μήνες:

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και αναπαράγονται τις τελευταίες 48 ώρες, επίκειται μεγάλο deal στον χώρο των Media.

Για την ιστορία η υπόθεση του πιθανολογούμενου deal ξεκινά στις 15 Απριλίου όταν σε ένα συμπαθέστατο στέκι της Τήνου συναντάται η σύζυγος του πρωθυπουργού με δύο γνωστούς ιδιοκτήτες Media.

Για την ακρίβεια στο μαγαζί δειπνούσε και ο πρωθυπουργός ο οποίος όμως δεν έλαβε μέρος στην συζήτηση. Το ραντεβού αυτό ξεχάστηκε.

Λίγους μήνες αργότερα στη δημοσιογραφική πιάτσα έγινε γνωστό πώς ο ιδιοκτήτης του website  iefimerida.gr , ο Χρήστος Ράπτης συζητά την πώληση της ιστοσελίδας του  αλλά σε μία αστρονομική τιμή της τάξης των 8 εκατομμυρίων  ευρώ.

 Είχε ξαναπροσπαθήσει να «σπρώξει» το site το 2016 στον Ιβάν Σαββίδη. Ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για τον σκοπό αυτό. Συναντήθηκε τότε με τον Ρώσο επιχειρηματία και τους επιτελείς του στο «Makedonia Palace». Ο Ιβάν Σαββίδης έδινε δύο εκατ. ευρώ. Ο Χρήστος Ράπτης ζητούσε  4 εκατομμύρια. Απέτυχε η προσπάθεια.

Τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα κυκλοφορεί έντονα η φήμη πώς το περίφημο deal αφορά στα site ifimerida.gr καθώς και protothema.gr αλλά και την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» .

Χρήστος Ράπτης

Ως αγοραστής εμφανίζεται ένα media group το οποίο «διαθέτει μεγάλο μερίδιο σε τράπεζα και μία κατασκευαστική». Στην αγορά το media group με αυτά τα χαρακτηριστικά και από τη στιγμή που έχει αποκλειστεί από το deal ο Όμιλος Βαρδινογιάννη , είναι αυτό των Μπάκου – Καϋμενάκη που διατηρεί  σημαντικό μερίδιο στην «Παγκρήτια Τράπεζα» και έχει  εξαγοράσει την «Intrakat». Τουλάχιστον σε αυτό το group αναφέρεται  το «e-tetradio.gr» σε δημοσίευμα του. Σε μία προαναγγελία του deal άλλωστε προχώρησε και το site «zoornalistas» την Τετάρτη 21 Ιουνίου αλλά επρόκειτο για αναπαραγωγή πληροφορίας που αλιεύθηκε στο Διαδίκτυο.

Κύκλοι του Πρώτου Θέματος διαψεύδουν την πληροφορία. Εργαζόμενοι στην ιστοσελίδα του Χρήστου Ράπτη δηλώνουν άγνοια και γενικώς η πιάτσα το συζητά έντονα  αλλά μέχρις εκεί. Είναι γνωστό άλλωστε πώς όποιος επιχειρήσει να αποκτήσει το «πακέτο» Πρώτο Θέμα «κληρονομεί» και ένα χρέος υπό την μορφή δανείων της τάξης πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Παλιά μου τέχνη κόσκινο  στην αγορά των Media. Άλλο τι φαίνεται, άλλο τι λέγεται και άλλο τι πραγματικά είναι.

Τάσος Καραμήτσος

Σας οφείλουμε μία επί πλέον εξήγηση. Τι έγινε με την συνάντηση το Πάσχα που μας πέρασε στην Τήνο μεταξύ της Μαρέβα Μητσοτάκη και των δύο ιδιοκτητών των γνωστών Μedia. Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν στο τραπέζι δεν πλησίασε ποτέ ο πρωθυπουργός. Η συζήτηση κράτησε για αρκετές ώρες. Ο ένας εκ των δύο  συνομιλητών της Μαρέβας ήταν ο Χρήστος Ράπτης. Ο άλλος ήταν ο Τάσος Καραμήτσος.

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 αργά το απόγευμα, υπήρξε μια τηλεφωνική επικοινωνία με έναν πολύ καλά πληροφορημένο παράγοντα στον κόσμο των Media o οποίος μιλούσε εξ’ ονόματος μίας εκ των σημαντικότερων διαφημιστικών εταιρειών της χώρας.

Η διαφημιστική αυτή εταιρεία η οποία διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το Μαξίμου, επιβεβαίωσε το deal.

Σημασία στις σημαντικές συμφωνίες έχουν οι λεπτομέρειες. Μαθαίνουμε λοιπόν πως οι εκδοτικές ομάδες στην ιστοσελίδα iefimerida.gr και protothema.gr αλλά και στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», θα παραμείνουν ως έχουν. Αλλάζει απλώς η ιδιοκτησία η οποία ανήκει πλέον 100% στο group Μπάκου – Καϋμενάκη.

By Συντάκτρια

ΣΧΕΤΙΚΑ