Ο Όμιλος Μotor Oil και η UrbanAct έδωσαν χρώμα στην Κόρινθο

O Όμιλος Motor Oil, στηρίζοντας έμπρακτα την τοπική κοινωνία του Νομού Κορινθίας, ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο σε συνεργασία με την ΜΚΟ UrbanAct την υλοποίηση του προγράμματος της ΜΚΟ “Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια”.

Το πρόγραμμα έλαβε χώρα στο 5ο Δημοτικό Κορίνθου με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ είχε προηγηθεί αντίστοιχη ενέργεια και στο ΕΕΕΕΚ Κορίνθου (Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κορίνθου). Και οι δύο εικαστικές παρεμβάσεις έγιναν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και με την υποστήριξη των Δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Η εικαστική παρέμβαση στο 5o Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου πραγματοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη Same84 και στο ΕΕΕΕΚ Κορίνθου από τον καλλιτέχνη Κez, ενώ και στις δύο δράσεις συμμετείχαν ενεργά μαθήτριες και μαθητές των σχολείων. Στόχος του προγράμματος ήταν τα σχολεία να γεμίσουν με πολύχρωμες και αισιόδοξες τοιχογραφίες που συμβάλλουν στη γνώση, στον σεβασμό προς το περιβάλλον και το οικοσύστημα, στην αποδοχή της διαφορετικότητας και στη χαρά της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας.

Η συμμετοχή στην υλοποίηση του προγράμματος είναι κίνηση που ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη φιλοσοφία του Ομίλου Motor Oil να λειτουργεί ως αναπόσπαστο μέλος των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Διαθέτοντας ένα έντονο αίσθημα προσφοράς, υιοθετεί και εφαρμόζει πρακτικές και δράσεις φροντίδας για τους συνανθρώπους μας, ικανές να βοηθήσουν τόσο την επιβίωση τους όσο και την ψυχαγωγία τους. Ειδικά σε ό,τι αφορά δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά, ο Όμιλος με την ισχυρή πεποίθηση ότι τα παιδιά είναι το μέλλον μας, στηρίζει με συνέπεια πρωτοβουλίες και προγράμματα που βελτιώνουν την καθημερινότητά τους και συμβάλλουν στο σεβασμό της διαφορετικότητας.

By Συντάκτρια

ΣΧΕΤΙΚΑ