Πιάσατε το υπονοούμενο με τα “αποτελέσματα ΣΥΡΙΖΑ”

Ο Ντόναλντ Τραμπ τουλάχιστον τα έλεγε φόρα παρτίδα. Δεν ντρεπόταν, ούτε επιστράτευε μισόλογα και υπονοούμενα. Βγήκε μετά τις εκλογές του 2020, τις οποίες έχασε κατά κράτος από τον Τζο Μπάιντεν, και είπε ότι τα «μηχανάκια» ηλεκτρονικής ψηφοφορίας της Dominion Voting Systems ήταν στημένα. Ψήφιζες δηλαδή Τραμπ και έβγαινε Μπάιντεν!

Οσοι έχαψαν και αναπαρήγαγαν αυτές τις ανοησίες το πλήρωσαν ακριβά. Τρανό παράδειγμα το Fox News του Ρούπερτ Μέρντοκ, που αναγκάστηκε να καταβάλει αποζημίωση 787 εκατ. δολαρίων στην Dominion για να μην πληρώσει περισσότερα μετά από δίκη. Στην Ελλάδα δεν έχουμε ηλεκτρονική ψηφοφορία όπως στην Αμερική. Εχουμε χάρτινα ψηφοδέλτια που μετρώνται και αποτυπώνονται χειρόγραφα. Και μετά οι αριθμοί φορτώνονται σε τάμπλετ (το χειρόγραφο όμως μένει). Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αλλά πάλι, πότε η πραγματικότητα ήταν επαρκής λόγος για να αποθαρρυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Ετσι, από το πρωί της Πέμπτης η Κουμουνδούρου διακινεί στα ΜΜΕ το σχέδιο για το δικό της ψηφιακό σύστημα αποτελεσμάτων! ♦ Διαβάστε: Σπέκουλα ΣΥΡΙΖΑ (και) με τα εκλογικά αποτελέσματα Οχι, δεν αφορά κάποιες φοιτητικές εκλογές, όπου οι διάφορες παρατάξεις βγάζουν τα δικά τους αποτελέσματα.

Το σύστημα, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφορά τις εθνικές εκλογές. Οπου, βέβαια, ποτέ στα 49 χρόνια του ομαλού δημοκρατικού βίου της χώρας δεν έχει υπάρξει πρόβλημα σε ό,τι αφορά την αποτύπωση της λαϊκής ετυμηγορίας από το υπουργείο Εσωτερικών. Αλλωστε, όπως σταθερά συμβαίνει, από τις 24 Απριλίου έχει αναλάβει καθήκοντα υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών: η καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών Καλλιόπη Σπανού. Ανησυχεί πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα συμβεί κάτι την ημέρα των εκλογών;

Μα, προφανώς όχι. Οι άνθρωποι δεν είναι αφελείς. Θεωρούν όμως ότι υπάρχουν πολίτες αρκετά αφελείς που θα πιστέψουν τα υπονοούμενα ότι δήθεν σχεδιάζεται νοθεία στις εκλογές. Και ότι θα τρέξουν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να σωθεί η χώρα από την… εκτροπή! Γι’ αυτό από το πρωί της Πέμπτης η Κουμουνδούρου αγωνιά, με επίσημες ανακοινώσεις και διαρροές, να πιάσουμε το υπονοούμενο γύρω από τον δικό της μηχανισμό «έγκαιρης καταγραφής και επαλήθευσης των αποτελεσμάτων, από κάθε εκλογικό τμήμα σε ολόκληρη τη χώρα». Το ψηφιακό σύστημα της Κουμουνδούρου έχει, προφανώς, αποκλειστικά και μόνο επικοινωνιακή αξία. Πρόκειται για το κερασάκι στην τούρτα της θεωρίας συνωμοσίας που χτίζεται εδώ και πολλούς μήνες με δημοσιεύματα, διαρροές και δηλώσεις Τσίπρα.

Aπευθύνεται σε αυτούς που θα πιστέψουν π.χ. την αδιανόητη –όσο και χυδαία– ιστορία ότι ο Πιερρακάκης έσωσε το 2018 την οικογένειά του από τη θάλασσα στο Μάτι μέσω του Predator. Ή αυτούς που τσίμπησαν όταν ο Τσίπρας δήλωσε ότι οι πολίτες δεν απαντούν στις δημοσκοπήσεις γιατί φοβούνται το Predator! Πρόκειται για άλλη μια τραμπική «καλλιγραφία». Της απελπισίας. Και με τον κίνδυνο στο φινάλε, την Κυριακή το βράδυ, να βγάλει πολύ γέλιο.

Τι θα γίνει άραγε αν το αποτέλεσμα είναι κακό για τον ΣΥΡΙΖΑ και ο υπερτέλειος, αντι-Predator, αξιοπρεπής, αριστερός και περήφανος (βάζει κανείς ό,τι θέλει) ψηφιακός μηχανισμός της Κουμουνδούρου βγάλει το ίδιο αποτέλεσμα με το υπουργείο Εσωτερικών; Τότε τι κάνουμε; Τ

α ρίχνουμε στην Dominion; ΥΓ. Spoiler Alert: Δυστυχώς για όσους νοσταλγούν το «τζέρτζελο» των φοιτητικών εκλογών, τα «αποτελέσματα ΣΥΡΙΖΑ» είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα είναι ακριβώς –μα ακριβώς– τα ίδια με τα επίσημα. Αλλωστε, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν ήδη ενημερωθεί ότι τα αποτελέσματα που θα συμπληρώνουν χειρόγραφα θα είναι, φυσικά, τα ίδια που θα μπαίνουν και στον μηχανισμό των τάμπλετ του ΥΠΕΣ.

Απλά θα κάνουν την ίδια δουλειά δύο φορές. Αντε τρεις, για να χαίρεται και ο ΣΥΡΙΖΑ!

Πηγή: Protagon.gr

By Συντάκτης

ΣΧΕΤΙΚΑ