Γιατί σωπαίνει ο δήμος Ξυλοκάστρου για την έκτακτη ανάγκη;

Απο: Επαμεινώνδας Κατσούλας

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

🌊Στις 12/4/2023 με απόφαση γ.γ. Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ο Δήμου μας “για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την παράκτια διάβρωση”.

🔺Ο Δήμος δεν έχει βγάλει ακόμη καμία ανακοίνωση για τη σημαντική αυτή εξέλιξη.

👉Είχα κατ’ επανάληψιν προτείνει στη Δημοτική Αρχή να κηρυχθεί ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των έντονων διαβρωτικών φαινομένων των ακτών που απειλούν κατοικίες, διατηρητέα κτήρια, μνημεία, υποδομές, τις λίγες παραλίες που απέμειναν και τον Πευκιά Ξυλοκάστρου.

🟩Τώρα δίνεται η δυνατότητα στο Δήμο να διεκδικήσει τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις και να εκτελέσει έργα προστασίας και ανάπλασης των ακτών, παρακάμπτοντας γνωστά γραφειοκρατικά εμπόδια.

🔵Αρκεί να υπάρξει βούληση της Δημοτικής Αρχής για επίλυση του σοβαρότερου προβλήματος που αντιμετωπίζει η παραλιακή ζώνη του Δήμου μας, που κινδυνεύει με αφανισμό, αν δεν γίνουν άμεσα οι κατάλληλες παρεμβάσεις με ενδεδειγμένα έργα.

🔸Η Δημοτική Αρχή, μετά από 4 χρόνια αδράνειας, οφείλει να μην περιοριστεί σε προεκλογικές εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα, αλλά να προχωρήσει σε έργα με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, δίνοντας προτεραιότητα στις περιοχές που εμφανίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα.

♦️Η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί !!!

Υ.Γ. : Επειδή η Δημοτική Αρχή δεν φημίζεται για την ταχύτητά της στην εκτέλεση των έργων, το αντίθετο μάλιστα, η 6μηνη διάρκεια (έως 12/10/2023) ισχύος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης είναι σίγουρο ότι δεν θα είναι επαρκής χρόνος για την υλοποίηση των παρεμβάσεων…και θα χρειαστεί παράταση…

By Συντάκτης

ΣΧΕΤΙΚΑ