Τι έκανε το “Κονκλάβιο” του Επιμελητηρίου για τους μικρομεσαίους?

Το Παπικό Κονκλάβιο είναι ως γνωστόν, μια σύγκληση του Κολλεγίου των Καρδιναλίων για να εκλεγεί ο νέος Επίσκοπος Ρώμης, επίσης γνωστός ως Πάπας. Σας θυμίζει κάτι αυτό?


Σε πολλούς θυμίζει αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στο Επιμελητήριο Κορινθίας. Και όχι άδικα. Η νυν διοίκηση, συγκεντρώνει τους “υψηλά ιστάμενους Καρδινάλιους” γύρω της, ώστε να επανεκλέξουν τον “Πάπα”.
Για τα μάτια του κόσμου, βάζουν στο παιχνίδι και “ανυποψίαστους” επιχειρηματίες, μικρομεσαίους και εμπόρους, για να δείξουν το “νέο αίμα” και να διατυμπανίσουν ότι όλοι μαζί θα…. ενδιαφερθούν -και πάλι-, για τα συμφέροντά τους.
Ακόμα και “φανατικοί” αριστεροί που νόμιζε κανείς ότι δεν σηκώνουν “μύγα στο σπαθί τους”, άφησαν πίσω τελικά τις ιδεολογίες και τα συνθήματα, -ξέρετε, αυτά τα επαναστατικά-, και εισχώρησαν με δόξα και τιμή στο “εκλεκτό παιδί” της Ν.Δ.


Όμως, τι έκανε το Επιμελητήριο τα τελευταία χρόνια για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες? Γι΄ αυτούς που πασχίζουν να κρατηθούν “με νύχια και με δόντια”, να πληρώσουν υπέρογκους λογαριασμούς, ΔΕΗ, ενοίκια, ΙΚΑ, φόρους και υπαλλήλους?
Τίποτα απολύτως!

Ούτε καν μια διαμαρτυρία, -για το θεαθήναι-, προς τους αρμόδιους υπουργούς, μην τυχόν και τους στεναχωρήσει. Γιατί σου λέει, αν διαμαρτυρηθώ, πως θα έρθει μετά στην Κόρινθο ο κ. Σχοινάς, ο κ. Μειμαράκης και ο κ. Βορίδης? Θα παρεξηγηθούν τα παιδιά!!


Εν κατακλείδι, είναι πολύ καλές κ. Λουζιώτη και οι δεξιώσεις και οι επισκέψεις και οι εκθέσεις και τα πανηγύρια, ακόμα και τα live μαγειρέματα στην ύπαιθρο. Όλα αυτά όμως δεν αφορούν τους επαγγελματίες. Τους πολλούς. Αφορούν ένα προσωπικό image και τίποτα παραπάνω. Κι αυτό όπως διαπιστώσατε και πρόσφατα με τις αποχωρήσεις από το ψηφοδέλτιό σας, “δεν τραβάει”.


Το επιμελητήριο θέλει “νέο αίμα” και νέο όραμα διοίκησης. Αυτό θέλει και η μεγάλη πλειοψηφία των μελών του….

By Συντακτική Ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΑ