Ο Θάνος Δούρος είπε αυτό ακριβώς που θέλουν οι επιχειρηματίες της Κορινθίας

Έγινε η πρώτη συγκέντρωση του “Κορινθιακού Επιχειρείν΄ χθες στην Κόρινθο, στο χώρο συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου στο Επιμελητήριο Κορινθίας.
Και όχι τυχαία….
Είναι ο χώρος που παίρνονται οι αποφάσεις για την επιχειρηματικότητα του νομού.
Είναι ο χώρος από τον οποίο περιμένουν οι επαγγελματίες, στήριξη και διάθεση προσφοράς.
Είναι ο χώρος που πρέπει επιτέλους να αποτελέσει το εφαλτήριο για αγώνες και προσπάθεια υπέρ των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις όλων των κλάδων.
Και στην ομιλία του, ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θανάσης Δούρος, είπε ακριβώς αυτό που θέλουν οι επιχειρηματίες, οι οποίοι ακούν τα τελευταία χρόνια μόνο “μεγάλα λόγια” , δυστυχώς, χωρίς αντίκρισμα και χωρίς αποτέλεσμα.

Μίλησε για τη σύνδεση του – άλλοτε κραταιού- αγροτικού χώρου της Κορινθίας με το Επιμελητήριο.
Μίλησε για τη σύνδεση του Πολιτισμού και της Επιχειρηματικότητας. (έχει ξεχαστεί τελείως τα τελευταία χρόνια).

Είπε ότι “Πιστεύουμε στο ΜΑΖΙ”.
Ότι η απαξίωση και η παρακμή πρέπει να σταματήσει.
Ότι το Επιμελητήριο οφείλει και πρέπει να γίνει “Γέφυρα” κάθε γενιάς του επιχειρείν.
Αρωγός σε κάθε επιχείρηση.
Να είναι ο θεσμός που θα διεκδικεί τα αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου, χωρίς κομματικές ταμπέλες και χωρίς αποκλεισμούς.

Με λίγα και σαφή λόγια, έδειξε το δρόμο που πρέπει να κινηθεί η νέα Διοίκηση. Με τόλμη, αποφασιστικότητα, οργάνωση και πολύ – πολύ μεράκι και δουλειά.

Δουλειά που δεν μπορεί να γίνει όταν είσαι κλεισμένος μέσα σε ένα γραφείο. Όταν χάνεις την επαφή με την επιχειρηματική πραγματικότητα που αλλάζει μέρα με τη μέρα! Όταν το τρένο φεύγει και αναπτύσει ταχύτητα, όσο και να θέλεις να το φτάσεις, είναι πια μάταιο και τελικά ακατόρθωτο.

Χωρίς καμία διάθεση προσωπικής “επίθεσης” σε κανέναν, διατύπωσε το όραμά του για ένα Επιμελητήριο που να μπορεί να είναι ουσιαστικά “το σπίτι” του Κορίνθιου επιχειρηματία και εμπόρου.

Τα “ήσυχα νερά της λίμνης”, ταράχτηκαν. Ο νέος αυτός επιχειρηματικός συνδυασμός φαίνεται ότι ήταν το “βότσαλο”. Και φαίνεται ότι το “Κορινθιακό Επιχειρείν” θα συνεχίζει να τα ταράζει και το επόμενο διάστημα με όσα θα ακολουθήσουν και θα αφορούν το πρόγραμμά του και τις νέες υποψηφιότητες που θα ανακοινωθούν.

Αναμένουμε….

By Συντακτική Ομάδα

Αφήστε μια απάντηση

ΣΧΕΤΙΚΑ