Με κάθε τρόπο προσπαθούν να σταματήσουν τον Καραβά!

Ο Σπύρος Καραβάς, στην πορεία του προς το δημαρχείο Ξυόκάστρου, έπρεπε να ξεπεράσει ένα δύσκολο εμπόδιο. Την σύμπραξη των Κατσούλα-Μπρακούλια που στήθηκε πριν τις εθνικές εκλογές, στα πλαίσια ισορροπιών στο εαωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μία σύμπραξη που αμφισβητούσε την ηγετική παρουσία του Καραβά στον χώρο της αντιπολίτευσης και τον υποχρέωσε να αλλάξει στρατηγική, για να μπορέσει να γίνει ο κυρίαρχος πόλος αντιπολίτευσης απέναντι στον δήμαρχο Βλάση Τσιώτο.

Με σωστό πολιτικό σχεδιασμό, πέτυχε να βγάλει από το κάδρο της διεκδίκησης του δήμου τους Μπρακούλια και Κατσούλα και σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις να τους ταυτίσει με τον δήμαρχο.

Τα πράγματα είναι πλέον πολύ ξεκάθαρα στον δήμο Ευρωστίνης-Ξυλοκάστρου και οι εκλογές έχουν εξελιχθεί σε μονομαχία ανάμεσα στον Βλάση Τσιώτο και τον Σπύρο Καραβά.

Αυτό δεν αλλάζει πλέον ανεξάρτητα από το αν κάνει συνδυασμό ή δεν κάνει το δίδυμο Μπρακούλια-Κατσούλα, οι πολίτες ξέρουν ότι ο μόνος που μπορεί να κερδίσει τον δήμαρχο και να αλλάξει η δημοτική αρχή είναι ο Σπύρος Καραβάς.

Αυτό αποτυπώνεται και στο ψηφοδέλτιο των Νέων Οριζόντων, που συσπειρώνει σημαντικές προσωπικότητες της πόλης του Ξυλοκάστρου αλλά και στα χωριά.

Η πρόσφατη παρουσίαση στο Δερβένι, των υποψηφίων Καραβά, έδειξε ότι έχει την πιο δυνατή αυτοδιοικητική ομάδα, που «κτυπά» στα ίσια την δημοτική αρχή και σύμφωνα με πολλούς είναι αυτή την στιγμή πρώτη.

Η ισχυρή προσωπικότητα του επικεφαλής, τα δυνατά ονόματα και η θεσμική αντιπολίτευση που έγινε τα 4 περασμένα χρόνια, έχουν δημιιουργήσει  ισχυρή παράσταση νίκης.

Αυτό το αντιλαμβάνεται πολύ καλά ο Βλάσης Τσιώτος και οι στενοί του συνεργάτες και προσπαθούν είτε με επικοινωνιακά τρικ, είτε με την παιχνίδια μέσω των περιφερειακών εκλογών να κόψουν την ορμή του Καραβά.

Πράγμα δύσκολο, παρά το γεγονός ότι έχουν επιστρατευθεί , πολλοί παράγοντες για να το καταφέρουν και αυτό το διακρίνει εύκολα κανείς βλέποντας κινήσεις και μετακινήσεις προσώπων που με τον ένα ή άλλο τρόπο έχουν εμπλοκή με τα δημοτικά πράγματα.

Πρώην αυτοδιοικητικοί και νυν περιφερειακοί για κατανοητούς λόγους ο καθένας θέλουν πάση θυσία να διατηρήσουν τον κ.Τσιώτο, ο οποίος προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσά σε Πτωχό και Τατούλη, ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής.

Το μάρμαρο στο Ξυλόκαστρο θα το πληρώσει τελικά ο Πτωχός και εξαιτίας της μετωπικής αντιπαράθεσης του Τάσου Γκιολή με την παράταξη Καραβά η οποία έχει μαζί της ισχυρούς Νεοδημοκράτες, που έχουν ήδη ενοχληθεί πολύ.

Επειδή ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο αλλά παρακολουθεί σιωπηλά, το αντι-Καραβά μέτωπο που έχει συγκροτηθεί από ετερόκλητες δυνάμεις, αντιλαμβάνονται όλοι το παιχνίδι που παίζετε και κάθε μέρα που περνά, πλησιάζουν όλο και πιο πολύ τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

By Συντάκτης

ΣΧΕΤΙΚΑ