Επιστρέφουν στη ΝΔ οι δήμαρχοι Πέτρος Δούκας και Δημήτρης Καμπόσος

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με χθεσινή του απόφαση, ανακάλεσε τις διαγραφές από τη ΝΔ του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα και του δημάρχου Άργους-Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου.

Ο κ. Δούκας έχει πλέον την ιδιότητα του μέλους του κόμματος καθώς και τα δικαιώματα και αξιώματα που απορρέουν από αυτήν.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την σημερινή απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη. Μια απόφαση που δείχνει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Ήμουν πάντα και παραμένω παρών. Στήριζα και στηρίζω τον ίδιο τον πρωθυπουργό προσωπικά αλλά και την παράταξή μας. Προχωράμε όλοι μαζί για την προκοπή της πατρίδας μας και της Σπάρτης» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Δούκας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε διαγράψει τον Πέτρο Δούκα μετά από δημόσια δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία στις πυρκαγιές του 2007 κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ, ένα εξ αυτών ο Πέτρος Δούκας, κατέβηκαν στην Ηλεία μοιράζοντας με βαλίτσες χρήματα στους πυρόπληκτους.

Αυτό είναι το έγγραφο επιστροφής του Πέτρου Δούκα στη ΝΔ:

Με απόφαση Μητσοτάκη ανακλήθηκε και η διαγραφή του δημάρχου Άργους-Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου. Tην απόφαση ανήρτησε ο ίδιος ο δήμαρχος, αναφέροντας «Προχωράμε δυνατά όπως πάντα! Οδηγός μας η αγάπη όλου του λαού».

Ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, είχε κάνει το 2018 ανάρτηση στο facebook με την οποία δικαιολογούσε την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη (σ.σ. είχε γράψει χαρακτηριστικά: αυτή είναι η μοίρα των ΠΡΟΔΟΤΩΝ).

Τότε είχε υποστηρίξει πως δεν είχε κάνει ο ίδιος το συγκεκριμένο σχόλιο, άλλα κάποιος από τους πολλούς συνεργάτες του που διαχειρίζονται τους προσωπικούς του λογαριασμούς.

Στη συνέχεια προχώρησε σε νέα χυδαία επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Καμπόσος προχώρησε σε αντισημιτικά σχόλια, λέγοντας ότι όσα λέει ο Γιάννης Μπουτάρης τα λέει επειδή είναι αρεστός των Εβραίων και… φοράει το καπελάκι.

«Ενοχλήσαμε τον Μπουτάρη που είναι αρεστός των Εβραίων και δεν μπορεί λέει να ταλαιπωρείται ο Μπουτάρης. Ο Μπουτάρης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, να κάνει εκπομπές μέσα σε πορνεία. Να βρίζει όποιον θέλει, να λέει τον Καμμένο ότι δεν τον γουστάρει και ότι είναι χοντρός. Ότι θέλει ξύλο ο μητροπολίτης Πειραιώς και μύρια χίλια άλλα. Αυτά όλα μπορεί να τα λέει ο Μπουτάρης γιατί φοράει το καπελάκι. Εμείς επειδή δεν φοράμε το καπελάκι δεν μπορούμε να τα λέμε και πρέπει να μας επιτίθενται όλοι», λέει χαρακτηριστικά μπροστά στην κάμερα ο Δημήτρης Καμπόσος.

Όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Στο γνωστό «διάγγελμα» που κάνει κάθε Παρασκευή στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, απευθυνόμενος στους κατοίκους του Δήμου Άργους-Μυκηνών, εξαπέλυσε και νέα επίθεση κατά του κ. Μπουτάρη, χαρακτηρίζοντάς τον «γέρο φουκαρά» και λέγοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι έχει ταραγμένο νου.

Τότε ο κ. Μητσοτάκης είχε εξηγήσει τη διαγραφή του με σχόλιο στο Twitter: «Ο κ. Καμπόσος διεγράφη για τα απαράδεκτα και ρατσιστικά σχόλιά του. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα ανεχτώ μισαλλόδοξο και διχαστικό λόγο από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας».

Πηγή: iefimerida.gr

By Συντάκτης

ΣΧΕΤΙΚΑ