Πληροφόρηση και παραπληροφόρηση

Πηγή: Παναγιώτης Μεταξάς : Facebook

Η μάχη της πληροφόρησης ή και παραπληροφόρησης, σε ένα σημαντικότατο ποσοστό δίνεται στο διαδίκτυο.
Οι στρατευμένες γραφίδες κάποιων που ίσως να “πληρώνονται καλά” παραπληροφορώντας τον κόσμο, έχουν εδώ και τρία χρόνια στραφεί σε αρκετά προφίλ όπου εκφράζεται η αντίθετη άποψη, από ανθρώπους που λένε τη γνώμη τους, τη δική τους γνώμη, και εκτίθενται στην ασυναρτησία των υπολοίπων κακόβουλων.
Κακόβουλους που δεν μπορούν να σκεφτούν κάτι πέρα από τα όρια του εγκεφάλου τους. Δεν μπορούν καν να διανοηθούν κάτι έξω από το δικό τους μικρόκοσμο.
<<Το λέει το “αφεντικό”-(α) άντε και πέντε-δέκα γύρω μου, αυτό θα ’ναι>>!
Εκεί λοιπόν, δεν είναι ανάγκη να αποδείξεις την ακρίβεια των λεγομένων σου. Είναι αρκετό το να πετάξεις λάσπη και αφορισμούς, φοβούμενος πως μια αντιπαράθεση στα ίσια μάλλον θα αποδειχθεί επιβλαβής και θα παρουσιάσει διάπλατα την ένδεια επιχειρημάτων. Πολλές φορές, άμα δε στο ‘χουν δώσει γραπτώς …μπερδεύεσαι!
Ο κάθε ανόητος (υπάρχουν και καλύτεροι χαρακτηρισμοί), μπαινοβγαίνει σαν ανώνυμος (τόοοση φαντασία) και επιδιδόμενος στο δημοφιλές σπορ του τρολαρίσματος αμολάει τις εγκεφαλικές πορδές του.
Δεν υπάρχει λόγος να τους απαντάς (μιλώ για μένα).
Δεν υπάρχει καν λόγος να τους ανέχεσαι.
Διάλογος που δεν γίνεται με κανόνες και αλληλοσεβασμό, είναι ανούσιος.

Και όπως λέει και μια ψυχή:
Δεν χρειάζεται να δικαιολογείς την άποψή σου.
Οι φίλοι σου δεν τη χρειάζονται
και οι εχθροί σου δεν θα πειστούν…
Υγ Ξεκαθαρίζω λοιπόν μερικά πράγματα μια και καλή, και καθόλου δεν με ενδιαφέρει σε ποιον αρέσουν και σε ποιον όχι οι αναρτήσεις μου.Όπως έχω πει πολλές φορές το προφιλ μου είναι ένας χώρος έκφρασης προσωπικών απόψεων και είναι εμφανές πως είναι και “φτωχό” και κάκιστο στις δημόσιες σχέσεις, σε σχέση με προφίλ στο f/b που μόνο ταμπέλες με νέον δεν έχει βάλει ακόμα για να διαφημίζει τον όποιο το συντηρεί.

By Συντάκτης

ΣΧΕΤΙΚΑ