Αφιέρωμα: Ο Τάσος Μπακασέτας έγινε 30 χρονών!

* Ο Τάσος Μπακασέτας γίνεται σήμερα 30 ετών και με την ευκαιρία αναδημοσιεύουμε μια πρόσφατη σημείωση μας για εκείνον

Untouchable

Ένα γκολ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και μια ασίστ που ανάγκασε την UEFA να την αναδείξει σε ενέργεια της βραδιάς σε αυτή την καλοκαιρινή μέρα δράσης για τα προκριματικά του επόμενου EURO. Με αυτό τον τρόπο ο Τάσος Μπακασέτας πέρασε τα πρώτα 90 αγωνιστικά του λεπτά στην OPAP Arena.

Μια εμφάνιση ηγετική και καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα που δεδομένα ήταν από αυτούς που η Εθνικη ομάδα έχει την υποχρέωση της νίκης. Ο Μπακασέτας και αυτή τη φορά δε φόρεσε απλά το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Αλλά με τη συνολική του παρουσία απέδειξε γιατί ο Γκουστάβο Πογέτ τον αποκαλεί όπου σταθεί και όπου βρεθεί “Untouchable”.

Βέβαια αυτή η φορά είχε ξεχωριστή σημασία. Γιατί ο “Μπακα” αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Έστω και με τα γαλανόλευκα της εθνικής. Μέχρι τώρα μόνο σαν επισκέπτης είχε βρεθεί στην OPAP Arena. Πλέον, το πρώτο βήμα έγινε. Με τη σιγουριά πως αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν τα επόμενα.

Ο αρχηγός της εθνικής και πρώην παίχτης της ΑΕΚ βρίσκεται πλέον στη φάση της ποδοσφαιρικής του ωριμότητας. Ένας μεσοκυνηγός που με τον καιρό εξελίχθηκε στον καλύτερο δημιουργό του ποδοσφαίρου μας την εποχή αυτή. Οχτάρι ή δεκάρι λίγη σημασία έχει στη συζήτηση. Η ικανότητα του να συνεργάζεται το ίδιο καλά είτε βρίσκεται χαμηλά είτε ψηλά στο γήπεδο και ταυτόχρονα να μπορεί να κινείται περιστασιακά και στο πλάι φορτώνοντας με επιπλέον παίχτη τις πλευρές είναι το βασικό εργαλείο δημιουργίας στα χέρια του Πογέτ. Γι αυτό και σε μια εθνική ομάδα που πλέον έχει μεσοεπιθετική ποιότητα, ο Μπακασέτας είναι ο μόνος ακλόνητος.

Και όλα αυτά χωρίς να χάνει την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα. Στα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην Τουρκία άλλωστε μετράει 49 τέρματα και 33 ασίστ σε 168 παιχνίδια. Ο Έλληνας Ντε Μπρόινε όχι μόνο πέτυχε στην Τουρκία αγωνιζόμενος σε ομάδες που απείχαν για χρόνια από τον πρωταθλητισμό, αλλά έγινε ηγέτης και εκεί. Σημείο αναφοράς σε όποιο περιβάλλον και αν βρέθηκε. Αρχηγός και ηγέτης.

Πλέον μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την Τραμπζονσπόρ. Το ερώτημα της επιστροφής στην Ελλάδα για την ΑΕΚ ή της μετακίνησης σε κάποιο ανώτερο πρωτάθλημα όπως το ιταλικό που συχνά ακούγεται είναι πια βάσιμο για εκείνον. Η ΑΕΚ μπορεί να του προσφέρει την αναγνώριση και τον ηγετικό ρόλο που δεν είχε στην πρώτη του θητεία στο κιτρινόμαυρο σύμπαν. Στο καμπιονάτο θα βρει μια νέα αγωνιστική πρόκληση. Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή μοιάζει δύσκολο την επόμενη σεζόν να αγωνίζεται στην Τραπεζούντα.

Το βλέπουμε συχνά σε πολλές περιπτώσεις αθλητών. Ο Σλούκας έφυγε κάποτε από τον Ολυμπιακό και επέστρεψε ως ο αδιαφιλονικητος ηγέτης του. Ο Μπακασέτας θα μπορούσε να γίνει η ποδοσφαιρική εκδοχή μιας παρόμοιας ιστορίας. Άλλωστε στην επιστροφή του στα κιτρινόμαυρα θα γίνει “Untouchable” και στο σύμπαν του Ματίας Αλμέιδα. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτο. Και τελικά όταν φθάσει εκείνη η στιγμή θα καταφέρει να διαψεύσει τις ανησυχίες του ποιητή “Φοβούμαι μήπως συνηθίσω έτσι πάντα από μακριά να σ’ αγαπώ…”

By Συντάκτης

ΣΧΕΤΙΚΑ