Ολοι συμφωνούν και θέλουν να είναι πρώτος ο Χρίστος Δήμας

Στις εκλογές υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες αλλά και κάτι απόλυτα καθαρό από την ώρα που προκηρύχθηκαν.

Ο υφυπουργός έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, είναι το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση στην Νέα Δημοκρατία στην Κορινθία και μάλιστα με διαφορά.

Σε αυτό συμφωνούν τόσο τα στελέχη όσο και οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων, που στο πρόσωπο του νεαρού πολιτικού, βλέπουν τον πρώτο σε σταυρούς εκλεγμένο βουλευτή της Κορινθίας.

Τυχαίο;

Καθόλου, είναι το αποτέλεσμα πολλών στοιχείων που συνθέτουν τόσο την προσωπικότητα, όσο και την πολιτική του ταυτότητα, που φαίνεται ότι δεν επηρεάζονται ούτε από το πολιτικό κλίμα, ούτε από την συνολική πορεία του κόμματος του.

Εχει δουλέψει πολύ τα τελευταία 4 χρόνια και μάλιστα αθόρυβα τις περισσότερες φορές και έχει καταφέρει ναν είναι απόλυτα χρήσιμος, στον τόπο και τους ανθρώπους του.

Έφερε νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, έφερε ζεστό χρήμα στους δήμους και σε φορείς, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει υπεραξία για την Κορινθία.

Αλλά αυτό ήταν αυτονόητη υποχρέωση του και δεν είναι ο λόγος που τον ψηφίζουν μαζικά οι ψηφοφόροι της ΝΔ και τον εκτιμούν οι πολίτες των άλλων πολιτικών χώρων.

Η βασική αιτία έχει να κάνει με την ποιότητα του χαρακτήρα του, την πολιτική του συμπεριφορά και τον τρόπο που κινείται στην κοινωνία.

Κατάφερε, να φύγει από την βαριά σκιά του πατέρα του, Σταύρου Δήμα, να δημιουργήσει ένα εντελώς διαφορετικό προφίλ από τον κορυφαίο πολιτικό και να αποδείξει ότι δεν είναι βουλευτής Κορινθίας ελέω Σταύρου, αλλά γιατί ο ΙΔΙΟΣ έπεισε τους Κορίνθιους πολίτες.

Εχει πλέον διαμορφώσει τον δικό του πολιτικό κύκλο με νέα στελέχη και όχι με κομματάρχες, έχει ανοίξει τον πολιτικό του λόγο, σε χώρους πολύ μακριά από τον Σταύρο, έχει στην πράξη αποδείξει ότι έχει το εσωτερικό υπόβαθρο να υποστηρίξει και την νέα εποχή και την προσωπική του πορεία.

Το  μυστικό είναι η σεμνότητα του.!

Ένα ακόμα η συνέπεια αλλά και εξίσου σημαντικό είναι η πραότητα, τόσο στον πολιτικό του λόγο, όσο και στην πολιτική διαπάλη.

Υπερασπίζεται τις απόψεις του και του κόμματος του, χωρίς να απαξιώνει τους αντιπάλους, χωρίς υπεροψία και βεντετισμούς.

Ο καθένας μπορεί να του μιλήσει, όχι σαν υπουργό αλλά σαν Χρίστο.

Το πέτυχε.

Ίσως και να είναι έτσι φτιαγμένος και  όχι μόνο το πέτυχε αλλά το έκανε και πολιτική συμπεριφορά.

Είναι νέος, είναι προσιτός και διαρκώς κινείται με έναν όμορφο πολιτικό πολιτισμό.

Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που το μήλο είναι καλύτερο από την μηλιά!

Και αν κάποτε τον ψήφισαν οι φίλοι του πατέρα του, σήμερα τον ψηφίζουν οι Κορίνθιοι για ΟΤΙ είναι ο ίδιος.

Δεν αερολογεί, δεν προβοκάρει, δεν στήνει κομματαρχεία και δουλεύει αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά.

Ακόμα και αν κάποιος πει ότι η συστολή του είναι επικοινωνιακή, δημιουργεί μία ζεστή αμεσότητα με τους πάντες,  αντιπάλους και φίλους η οποία στην κοινωνία φτιάχνει το κλίμα συναίνεσης που επιζητούν οι πολίτες ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζουν.

Ακόμα και αυτοί που ανήκουν σε άλλα κόμματα και δεν τον ψηφίζουν θέλουν να έρθει πρώτος, εκτιμώντας ότι πρέπει να είναι στην Βουλή για να υπερασπιστεί την Κορινθία και στην νέα κυβέρνηση για να προχωρήσουν σημαντικά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος.

Σίγουρα δεν έχει την στόφα των παλιών Παναγή Παπαληγούρα, Παπακωνσταντίνου ή Ποττάκη αλλά είναι αλήθεια ότι έχει αρχίσει και δημιουργεί την νέα σχολή πολιτικών της Κορινθίας και δεν είναι τυχαίο ότι τον ακολουθεί και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός στο μετά-πολιτικό αυτό στυλ αλλά ιδιαίτερα παραγωγικό όπως αποδεικνύεται.

Οι παλιοί Κορίνθιοι πολιτικοί, μόνο μιλούσαν, χειραγωγούσαν, υπόσχονταν και σπάνια υλοποιούσαν, θεωρώντας την εκλογική περιφέρεια δια βίου…δική τους.

Η σχολή που δημιουργεί ο Χρίστος Δήμας, απεναντίας, ακούει, μιλά λίγο, υπόσχεται λιγότερα και βάζει σε δημόσια διαβούλευση τα προβλήματα, χωρίς εξυπνακισμούς, υποβολές  και τερτίπια.

Για όλους αυτούς του λόγους, ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας, έχει κερδίσει την εκτίμηση των συμπατριωτών του.!

By Δημάρατος

ΣΧΕΤΙΚΑ