Μπορεί να σπάσει το ισχυρό δίπολο ο Πρωτόπαππας;

Τελικά μετά από πολλούς μήνες κυοφορίας ο πολιτικός μηχανικός κ.Δημήτρης Πρωτόπαππας ανακοίνωσε την παράταξη με το όνομα «Πράσινη Πόλη», για τον δήμο Κορινθίων.

Πιθανότατα ο ίδιος και οι συνεργάτες του να εκτίμησαν ότι η κοινωνία αναζητά μία οικολογική πρόταση για την διοίκηση και την διαχείριση του δήμου.

Από την άλλη πλευρά, το όνομα οριοθετεί σχεδόν καταλυτικά και το περιεχόμενο της πρότασης κάτι που έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν με παρόμοια σχήματα, αλλά είχαν  μικρή απήχηση  και δεν έδωσαν εκλογικά αποτελέσματα.

Ο κ.Πρωτόπαππας, εκ των πραγμάτων θα μπει ανάμεσα σε δύο ισχυρούς συνδυασμούς και θα δεχθεί την μέγιστη συμπίεση λόγω της πόλωσης που έχει αρχίσει καιρό τώρα να μεγαλώνει.

Για να μπορέσει να κάνει κάτι παραπάνω από απλή καταγραφή δυνάμεων πρέπει το σχήμα που δημιούργησε να ξεπεράσει σε ποσοστό το 20% για να δημιουργήσει ανατάραξη στο πολιτικό σκηνικό και να έχει αξιώσεις.

Αυτό το 29% δεν είναι θεωρία αλλά απλά μαθηματικά.

Ιστορικά να θυμηθούμε την Κίνηση Πολιτών, έφτασε αυτά τα ποσοστά ακριβώς γιατί δεν είχε εγκλωβιστεί, στο όνομα, το περιεχόμενο αλλά και την πολιτική της δράση, σε τόσο σαφή  προσδιορισμό, αλλά είχε καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο διοικητικής και πολιτικής διακυβέρνησης, χωρία να εγκαταλείπει το οικολογικό της στίγμα.

Μεγάλο ερωτηματικό είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ της Κορίνθου, θα στηρίξει συντεταγμένα το σχήμα του κ.Πρωτόπαππα, με δεδομένη την αρχή Τσίπρα, ότι δεν θέλουν καταγραφή δυνάμεων αλλά προοδευτικό συνδυασμό δευτέρου γύρου.

Στην Κόρινθο είναι αλήθεια ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας  έχει σιχαθεί, το παζάρι, τις συναλλαγές, τις μεταγραφές μετριοτήτων και τους επαγγελμτίες ψηφοσυλλέκτες παράγοντες που αλλάζουν παρατάξεις για να έχουν μόνο προσωπικά συμφέροντα.

Δυνητικά ο κ.Πρωτόπαππας, είναι μία σοβαρή διέξοδος για τους πολίτες αυτούς που είτε δεν θα πάνε να ψηφίσουν είτε θα πάνε στην λογική του λιγότερο κακού.

ΑΝ καταφέρει να γίνει πόλος για τους προβληματισμένους και αηδιασμένους πολίτες τότε σίγουρα θα μπορεί να προσδοκά σημαντικά εκλογικά οφέλη.

Για να τα καταφέρει πρέπει να κάνει ολική μεταμόρφωση και στον δημόσιο λόγο του και στην πολιτική του επικοινωνία.

Θα το δούμε!

By Αρχισυντάκτης

ΣΧΕΤΙΚΑ