Δωρεάν σίτιση όλων των φοιτητών του Πανεπιστημίου

“Οι φοιτητές του Πανεπιστήμιου της Πελοποννήσου, πήραν ένα καλό Πρωτοχρονιάτικο δώρο. Μετά την εφαρμογή αυστηρών κριτηρίων, κόπηκαν 470 θέσεις, δωρεάν σίτισης φοιτητών”, δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου, στην Τρίπολη, ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης, περιφερειακός σύμβουλος, Νίκος Γόντικας.

Συνέχισε, λέγοντας, ότι, “(…) κόπηκαν αυτές οι θέσεις απ’ τις λίστες σίτισης, με την έναρξη του νέου έτους. Οι φοιτητές, θα πρέπει τώρα, ή να πληρώνουν απ’ την τσέπη τους το φαγητό τους, ή θα πρέπει να μείνουν νηστικοί “.

Ο Νίκος Γόντικας, αναφέρθηκε και στο θέμα της στέγασης, αλλά και σ’ αυτό που έχει να κάνει με τις υποδομές και τα φοιτητικά εισιτήρια της αστικής συγκοινωνίας.

Είπε, χαρακτηριστικά: “Ο δρόμος προς τις σχολές της Τρίπολης είναι σε απαράδεκτη κατάσταση. Ούτε πεζοδρόμια, ούτε φωτισμός. Μόνο λακκούβες. Αλλά και φοιτητικές εστίες δεν υπάρχουν, εκτός απ’ την Καλαμάτα. Το εισιτήριο στα 80 λεπτά”.

Τελειώνοντας, ο Νίκος Γόντικας (έχει ήδη κατατεθεί και σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου), κάλεσε την κυβέρνηση και τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, να λύσουν άμεσα το θέμα της σίτισης και να μπορέσουν να φάνε όλοι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στ. Ζορμπαλάς

– Δήλωση έκανε και η πρόεδρος της διοίκησης του φοιτητικού συλλόγου της Νοσηλευτικής Σχολής, Φιλένια Σκορδάκη – Γιαννακοπούλου, που έδωσε και αριθμούς που, κατά το σύλλογο, αποδεικνύουν τον περιορισμό του αριθμού των δικαιούχων της δωρεάν σίτισης.

By Συντάκτης

ΣΧΕΤΙΚΑ