Η νέα επιλογή που αναβαθμίζει τον ήχο στο Disney+

Μία επιπλέον επιλογή για να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες του home theater τους θα έχουν σύντομα, οι λάτρεις του ποιοτικού ήχου που χρησιμοποιούν το Disney+.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μέσα στο 2023 η συνδρομητική υπηρεσία θα φέρει την επιλογή για DTS ήχο στις διάφορες IMAX Enhanced ταινίες της, όπως είναι μεταξύ άλλων αυτές της Marvel. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας, η νέα αυτή επιλογή του «IMAX signature ήχου από την DTS» θα διατηρεί όλο το dynamic range του αρχικού mix, προσφέροντας μια ανώτερη εμπειρία που είναι πιο κοντά σε αυτή που έχουν οραματιστεί οι αρχικοί δημιουργοί.

Σε αντίθεση με την IMAX εικόνα που είναι πιο ψηλού 1.90:1 aspect ratio και μπορεί να αναπαραχθεί σε όλες τις τηλεοράσεις, ο IMAX ήχος -σε πρώτο στάδιο τουλάχιστον- θα είναι συμβατός μόνο με ορισμένες συσκευές. Συγκεκριμένα, θα μπορούν να  τον απολαύσουν οι κάτοχοι Sony και Hisense τηλεοράσεων, καθώς και οι κάτοχοι ενισχυτών της Denon, της Marantz ή της JBL.

Σε σχέση με την επιλογή του Dolby Atmos που προσφέρεται ήδη, ο DTS ήχος θα έχει υψηλότερο bitrate. Ωστόσο, οι συνδρομητές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε το ένα είτε το άλλο πρότυπο, εφόσον το hardware τους τα υποστηρίζει, ανάλογα πάντα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις.

By Συντάκτης

ΣΧΕΤΙΚΑ