Ορεινός Αγώνας Γερανείων 2023 τον Απρίλιο

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου ανακοινώνει για την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 την παράλληλη διοργάνωση:

1. Του 7ου “Ορεινού Αγώνα Γερανείων” μήκους 22 χιλ. και
2. Του 5ου “Ορεινού Δρόμου Περαίας Χώρας” μήκους 10 χιλ.

1. Ημερομηνία Διεξαγωγής των Αγώνων
Κυριακή 2 Απριλίου 2023.

2. Αφετηρία – Τερματισμός
Αφετηρία και τερματισμός των αγώνων είναι το παραλιακό πάρκο Ειρήνης Λουτρακίου.

3. Στοιχεία Αγώνων:
Α. Ορεινός αγώνας Γερανείων 22χλμ.
Ώρα Εκκίνησης: 09.00.
Περιγραφή Διαδρομής:
Είναι κοινώς αποδεκτή σαν μια από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες διαδρομές της Ελλάδας.
Η διαδρομή ξεκινάει από τη θάλασσα και αφού βγει από την πόλη κινείται στο δασωμένο ορεινό όγκο των Γερανείων, διατρέχει την κορυφογραμμή με το ελατοδάσος και καταλήγει πάλι στη θάλασσα.
Το 92% της διαδρομής είναι μονοπάτι, το ψηλότερο σημείο της 1.048 μέτρα και η θετική υψομετρική 1380μ.

Β. Ορεινός Δρόμος Περαίας Χώρας.
Ώρα Εκκίνησης: 09.10
Περιγραφή της Διαδρομής:
Ο «Ορεινός Δρόμος Περαίας Χώρας» είναι διαδρομή 10 χιλιομέτρων με αφετηρία τη θάλασσα, ψηλότερο σημείο τα 335 μέτρα και θετική υψομετρική 400 μέτρα. Στο πρώτο μέρος της διαδρομής το μονοπάτι, με ήπια ανηφορική κλίση, κινείται πάνω σε αρχαίο εγκαταλελειμμένο σήμερα δρόμο με υπέροχη θέα. Τα πρώτα 1.700 μέτρα και τα 250 μέτρα στο τέλος είναι σε άσφαλτο.
Διαδρομή που τρέχετε σε όλο το μήκος της

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές μπορείτε να βρείτε στοsite της διοργάνωσης: https://7osagwnasgeraneiwn2023.blogspot.com/

4. Δηλώσεις Συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023.
Την ημέρα των αγώνων δεν θα γίνουν εγγραφές.

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα
https://7osagwnasgeraneiwn2023.blogspot.com/

5. Δικαίωμα Συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι/σες έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Οι ανήλικοι δρομείς μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες δρόμου της διοργάνωσης με τη σύμφωνη γνώμη και την υπογραφή της Υπεύθυνης Δήλωσης συμμετοχής από τους γονείς ή κηδεμόνες τους. Κανένα πακέτο συμμετοχής δεν πρόκειται να παραδοθεί σε ανήλικο δρομέα εάν δεν υποβληθεί η έντυπη αίτηση συμμετοχής του κηδεμόνα.

6. Κόστος Συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής είναι 10€ και περιλαμβάνει:
– Ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
– Αριθμό συμμετοχής (bibnumber) με το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα για όλες τις εμπρόθεσμες και ταμιακώς τακτοποιημένες εγγραφές.
– Νερά, ισοτονικά, μπανάνες, χυμούς και τοπικά εδέσματα κατά τη διάρκεια του αγώνα και στον τερματισμό.
– Ιατρικές Υπηρεσίες.
– Αναμνηστικό μετάλλιο και μπλουζάκι.

7. Τρόποι Πληρωμής
Με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας στο όνομα του συλλόγου. Ο αριθμός κατάθεσης να αναγραφεί στο έντυπο της δήλωσης συμμετοχής, και προσοχή ως αιτιολογία στην κατάθεση να αναγράφεται το όνομα του αθλητή/τριας

8. Υγειονομική Κάλυψη – Ασφάλεια
Ο κάθε αθλητής/ρια τρέχει με δική του/ης ευθύνη και η ασφάλιση βαρύνει τους ίδιους. Οι διοργανωτές ουδεμία ευθύνη φέρουν σε περίπτωση τραυματισμού του/ης, ή προβλήματος υγείας που τυχόν του/ης παρουσιασθεί κατά την διάρκεια του αγώνα, όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση που αποδέχεται κατά την υποβολή της Δήλωσης Συμμετοχής ή υποβάλλει στη γραμματεία. Θα πρέπει, με δική τους ευθύνη και πρωτοβουλία, να έχουν υποβληθεί στις κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις και να έχουν πρόσφατα εξετασθεί από γιατρό ο οποίος θα τους επιτρέπει την συμμετοχή τους στον αγώνα. Με την εγγραφή τους στον αγώνα δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ΄ αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο αγώνα.
Παρόλα αυτά θα υπάρχουν Εθελοντικές Ομάδες Διάσωσης και εθελοντές γιατροί, σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής που θα καλύπτουν τον αγώνα.

9. Απονομές
1. Για τη διαδρομή των 22 χλμ κύπελλα θα απονεμηθούν:

α. Στους 3 πρώτους/ες της γενικής κατάταξης ανδρών και γενικής κατάταξης γυναικών και

β. σε κατηγορίες με βάσει την ηλικία, ως εξής :
για άνδρες
-Ηλικίας 18 – 30 ετών
-Ηλικίας 31 – 40 ετών
-Ηλικίας 41 – 50 ετών
-Ηλικίας 51 – 60 ετών
-Ηλικίας 61 και άνω,

και για τις γυναίκες
-Ηλικίας 18 -35 ετών
-Ηλικίας 36 και άνω

Σημ.- Στην κάθε κατηγορία θα πρέπει να συμμετέχουν 5 τουλάχιστον αθλητές. Σε περίπτωση που οι συμμετοχές είναι λιγότερες των 5 η κατηγορία δεν υφίσταται και οι διοργανωτές έχουν δικαίωμα να ενσωματώσουν αυτούς τους αθλητές/τριες στην αμέσως επόμενη ή την προηγούμενη ηλικιακή κατηγορία.
– Οι 3 νικητές/τριες της γενικής κατάταξης δεν θα μετέχουν στον υπολογισμό των νικητών των ηλικιακών κατηγοριών

2. Στην διαδρομή των 10χλμ θα υπάρχει μόνο γενική κατηγορία ανδρών και γενική κατηγορία γυναικών και θα βραβευθούν οι έξι πρώτοι και οι έξι πρώτες.

10. Οδηγίες για δρομείς

Σταθμοί τροφοδοσίας
Για τα 22 χλμ.
Ο 1ος σταθμός τροφοδοσίας θα είναι στο 5ο χλμ. με νερό και ισοτονικό, ο 2ος σταθμός στο 9ο χλμ περίπου με νερό, cocacola, ισοτονικό, μπανάνα, σταφίδες, αλάτι, στα 13,5 χλμ. είναι ο 3ος σταθμός τροφοδοσίας με νερό, cocacola, ισοτονικό, σοκολάτα, αλάτι και τέλος τον 4ο σταθμό θα τον συναντήσουμε 5 χλμ. περίπου πριν τον τερματισμό όπου θα βρούμε νερό.

Για τα 10 χλμ.
Στο μέσον της διαδρομής θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας με νερά, ισοτονικά και μπάρες.

Στον τερματισμό θα έχουμε πορτοκάλια, μπανάνες, λουκούμια Λουτρακίου, τοστ και φυσικά το αναμνηστικό μετάλλιο.

11. Χιλιομετρικές Ενδείξεις
Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

12. Χρόνοι τερματισμού και διέλευσης
Ο χρόνος που δίνεται για τον τερματισμό των 22 χλμ. είναι αυστηρά 4,30 ώρες και ανώτερος χρόνος διέλευσης από το Σταθμό της Αμυγδαλιάς (9ο χλμ.) 2 ώρες.
Για τα 10 χλμ. ο χρόνος τερματισμού είναι 1ώρα και 30 λεπτά.
Πέραν των χρονικών αυτών των χρονικών ορίων ο κάθε αθλητής/τρια που θα κινείται στο μονοπάτι – δρόμο θα τερματίσει με δική του/της ευθύνη.

13. Σήμανση διαδρομής
Η σήμανση της διαδρομής ορίζεται από ταινίες έργου (χρώματος άσπρου και κόκκινου) που δείχνουν την σωστή πορεία του αθλητή καθώς και βέλη με το λογότυπο του αγώνα. Σε καίρια σημεία της διαδρομής και σε περίπτωση που τα παραπάνω υλικά μέσα κριθούν ανεπαρκή, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους αθλητές. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να μην υπάρχει η οποιαδήποτε αμφιβολία του αγωνιζόμενου για το κατά πόσο κινείται εντός της χαραγμένης διαδρομής. Ευθύνη των αθλητών είναι να παρακολουθούν τη σήμανση και σε περίπτωση που δεν εντοπίζουν σημάδια να επιστρέψουν στο σημείο της τελευταίας σήμανσης που είδαν ώστε να ακολουθήσουν τη σωστή διαδρομή.

14. Διαχείριση Προσωπικών Αντικειμένων, Αποδυτήρια, τουαλέτες
Οι αγωνιζόμενοι θα παραδίδουν – παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, στο χώρο της Γραμματείας. Οι αθλητές/τριες παρακαλούνται να μην έχουν αντικείμενα αξίας μέσα στην τσάντα τους. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων. Επίσης στο χώρο της Γραμματείας θα υπάρχει χώρος αποδυτηρίων καθώς και τουαλέτες.

15. Γραμματεία – Παράδοσης Αριθμών συμμετοχής
Η Γραμματεία για την παράδοση των αριθμών συμμετοχής του chip της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και το υπόλοιπο υλικό της διοργάνωσης, θα λειτουργήσει:
-Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, κατά τις ώρες 19.00 έως 21.00, στα Γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου, Π. Τσαλδάρη αριθμός 5, Πλ. 25ης Μαρτίου στο Λουτράκι
Το Σάββατο στο ξενοδοχείο «Βασιλικόν» Πλ. 25ης Μαρτίου από 19 έως 21.00
– Κατά την ημέρα των αγώνων στο χώρο του υδροθεραπευτηρίου Λουτρακίου από 07.30 έως 08.30

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εγγραφές την ημέρα των αγώνων δεν θα γίνουν.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ – ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας τα ακόλουθα:
1. Τον αριθμό, το chip χρονομέτρησης και τις παραμάνες
2. Τη σακούλα για τα ρούχα, με τον αριθμό κολλημένο επάνω της.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ
Όλοι οι δρομείς θα μπορούν να προθερμαίνονται στο πάρκο Ειρήνης όπου και η αφετηρία
.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
Οι δρομείς που επιθυμούν να παραδώσουν προσωπικά τους αντικείμενα (ρουχισμό κλπ) θα πρέπει να τα τοποθετήσουν σε σάκο και με γραμμένο πάνω τον αριθμό συμμετοχής,να τον παραδώσουνστη Γραμματεία το αργότερο 15 λεπτά πριν την εκκίνηση. Πλαστική σακούλα δεν θα διαθέτει η διοργάνωση.
Η παραλαβή θα γίνεται αμέσως μετά τον τερματισμό, από τους ίδιους τους δρομείς στο χώρο του τερματισμού, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΠΑΘΛΩΝ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μετά τη λήξη κάθε αγώνα ανακοινώνονται άμεσα τα επίσημα αποτελέσματα των πρώτων δρομέων.
Τα αποτελέσματα για όλους τους συμμετέχοντες θα ανακοινωθούν το απόγευμα της ίδια μέρας στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και στις σχετικές με αγώνες ιστοσελίδες
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Για να απολαύσετε τον αγώνα και να μη θέσετε τον εαυτό σας σε τυχόν κίνδυνο, θα πρέπει να είστε σε καλή φυσική κατάσταση και υγιείς την ημέρα του αγώνα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ως Οργανωτική Επιτροπή, χαιρόμαστε για τη συμμετοχή σας. Είμαστε όμως ηθικά υποχρεωμένοι να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους τους συμμετέχοντες και ειδικότερα σε όσους δεν προετοιμάστηκαν επαρκώς το προηγούμενο διάστημα για κάποιον από τους αγώνες της διοργάνωσης. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως, είτε έχουν κάνει ιατρικό checkup, ιδιαίτερα
καρδιολογικό, είτε όχι, είτε υπάρχει προηγούμενο πάσης φύσεως ιατρικό πρόβλημα, σε κάθε περίπτωση η ευθύνη συμμετοχής ή μη, βαραίνει αποκλειστικά τον αθλητή.

Τα παρακάτω αποσκοπούν στην καλύτερη δυνατή ενημέρωση όλων των συμμετεχόντων, συμβάλλουν στην
απόδοσή σας, στην ευχάριστη και ασφαλή σας συμμετοχή.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Αποφύγετε την έντονη προπόνηση και ξεκουραστείτε από νωρίς. Ετοιμάστε αποβραδίς τα απαραίτητα για τη συμμετοχή σας. Το δείπνο να είναι ελαφρύ και, αναλογικά, πλούσιο σε
υδατάνθρακες (ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες). Να μην ξεχάσετε την ενυδάτωσή σας, ιδιαίτερα, αν για την ημέρα του αγώνα προβλέπεται υψηλή για την εποχή θερμοκρασία. Αποφύγετε τα
οινοπνευματώδη.

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
• Μην τρέξετε αν δεν αισθάνεστε καλά, ακόμα και αν πρόκειται για κάτι που επιθυμείτε πολύ και προετοιμαστήκατε γι’ αυτό. Τα περισσότερα ιατρικά περιστατικά συμβαίνουν σε αθλητές οι οποίοι, παρόλο που δε αισθάνονται καλά, συμμετέχουν κανονικά, διότι δεν θέλουν να χάσουν το αθλητικό γεγονός. Αν νιώθετε ότι έχετε πυρετό, εάν κάνετε εμετούς, αν έχετε διάρροια ή πόνους στο στήθος, παρακαλούμε μην λάβετε μέρος σε κανένα αγώνα δρόμου. Να μην ρισκάρετε την υγεία σας.
• Ντυθείτε με τα κατάλληλα ρούχα, ανάλογα με τον καιρό. Φορέστε παπούτσια που έχετε ξανατρέξει και γνωρίζετε ότι δεν θα σας δημιουργήσουν φουσκάλες.
• Προγευματίστε μερικές ώρες πριν την ώρα εκκίνησης, πολύ ελαφρά, αποφεύγοντας τα λίπη.
• Ξεκινήστε έγκαιρα για την αφετηρία και αποφύγετε οτιδήποτε θα μπορούσε να σας δημιουργήσει stress.
• Ξεκινήστε τον αγώνα σας καλά ενυδατωμένοι. Μέχρι μισή ώρα πριν τον αγώνα μπορείτε να καταναλώσετε 250ml νερό.

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της επιβάρυνσης τόσο αυξάνεται η σημασία της τακτικής ενυδάτωσης και της κατάλληλης τροφοδοσίας.
Να πίνετε τακτικά, αλλά να μην το παρακάνετε. Να προτιμάτε τα σκευάσματα που έχετε ήδη δοκιμάσει.
Να προτιμάτε τα ρευστά και παχύρευστα σκευάσματα που αφομοιώνονται ευκολότερα από τον οργανισμό.
Τρέξτε ελαφρά, ιδιαίτερα αν το επίπεδο της προετοιμασίας σας για τον αγώνα που τρέχετε δεν ήταν ικανοποιητικό.
Ακολουθήστε αυτή τη συμβουλή και το πιο πιθανό είναι να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις του χωρίς να χρειαστείτε κάποια ιατρική βοήθεια.
Ιατροί και εθελοντές βρίσκονται στη διαδρομή και θα καλύψουν υγειονομικά τον αγώνα.

ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ
Όταν τερματίσετε, μη σταθείτε ακίνητοι. Συνεχίστε να περπατάτε, ειδικά όταν αισθάνεστε ότι ζαλίζεστε και πιείτε αρκετά υγρά, ώστε να αναπληρώσετε αυτά που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Πηγαίνετε στο χώρο που θα παραλάβετε τα πράγματά σας, όσο γίνεται πιο γρήγορα, πάρτε το σακίδιό σας και φορέστε στεγνά και ζεστά ρούχα. Στη συνέχεια, φροντίστε να πίνετε κάτι, αλλά αργά, καθώς και να φάτε, πάντα με τον ίδιο ρυθμό. Μετά τον τερματισμό μην πιείτε μεγάλες ποσότητες νερού.
Αν, για οποιοδήποτε λόγο, αισθανθείτε ατονία, ζάλη, αδυναμία να κινηθείτε, αναζητήστε αμέσως το παρευρισκόμενο ιατρικό προσωπικό.

Σας Ευχόμαστε καλή επιτυχία!
Οργανωτική Επιτροπή “”

By Συντάκτης

ΣΧΕΤΙΚΑ