Ο τέως κλείνει και πάλι την Αθήνα!

Αδιάβατο θα είναι το κέντρο της Αθήνας την Δευτέρα από απόψε το βράδυ, για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που είναι προγραμματισμένη για αύριο Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ-1, η ΕΛ.ΑΣ θα εκδίδει από το μεσημέρι διαρκώς οδηγίες για το ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί. «Η Ελληνική Αστυνομία έχει πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα. Επικεφαλής των μέτρων είναι ο Υπαρχηγός της αστυνομίας, προκειμένου όλα να γίνουν όπως πρέπει την αυριανή ημέρα» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος για να προσθέσει: «Η κατεύθυνση είναι ξεκάθαρη. Απόλυτη διασφάλιση της τάξης, της ηρεμίας, της γαλήνης, για αυτονόητους λόγους αλλά και για το γεγονός ότι πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός, καθώς αυτό οφείλει να κάνει κανείς για κάθε άνθρωπο όταν φεύγει από τη ζωή».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ακόμη ότι «πρέπει να υπάρχει πάντοτε ο σεβασμός στην τελετή, τη νεκρώσιμη ακολουθία, πόσο μάλλον που ο εκλιπών τέως Βασιλιάς έχει υπάρξει αρχηγός του ελληνικού Κράτους, συνταγματικά αρχηγός του ελληνικού κράτους, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν ολυμπιονίκης. Γνωρίζετε ότι είμαι ένας άνθρωπος που δεν κινδυνεύει να χαρακτηριστεί από την αντιπολίτευση ως φιλοβασιλικός, γιατί κοιτάξτε πρέπει σε αυτή τη χώρα να συμφιλιωθούμε με την ιστορία μας, όλοι. Πρέπει να συμφιλιωθούμε με την ιστορία μας […] ανεξάρτητα από το γεγονός ότι έχουμε αποφασίσει οριστικά ότι το πολίτευμα μας είναι Δημοκρατία και όχι Βασιλεία».

Η σορός του τέως Βασιλιά, θα φύγει από το Α’ νεκροταφείο αύριο στις 5:00 το πρωί και θα φτάσει στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου περίπου στις 5:45, όπου θα παραμείνει έως και τις 12.00, ώστε να τον αποχαιρετήσει όποιος επιθυμεί.

Στις 12.00 θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπου θα διαρκέσει περίπου μία ώρα καθώς στις 13:00 θα αναχωρήσει η σορός για το Τατόι, εκεί όπου θα τελεστεί τρισάγιο στο ναό της Αναστάσεως.
Η πορεία από τη Μητρόπολη στο Τατόι

Η πορεία που θα ακολουθήσουν είναι ανάποδα την οδό Μητροπόλεως, Σύνταγμα (στάση Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη), Βασ. Σοφίας, Βασ. Κωνσταντίνου, Χίλτον, Μιχαλακοπούλου, Κατεχάχη, Περιφερειακή Υμηττού, Αττική Οδός, Αθηνών-Λαμίας και έξοδο στην Βαρυμπόμπη με κατεύθυνση το σημείο ταφής. Έχουν σχεδιαστεί και εναλλακτικές διαδρομές για την μετακίνηση της πομπής.

Πηγή: iefimerida.gr

By Συντάκτρια

ΣΧΕΤΙΚΑ